FOTO/VIDEO: Neki u redu ispred policije od 1 sat ujutro: Ovo je maltretiranje!

Vijesti 13. tra 202310:51 > 14:16 0 komentara
N1

Tridesetak stranaca već oko 4 sata rano jutros stajalo je ispred ulaza u Policijsku postaju u Remetinečkom gaju, čekajući red kako kako bi uspjeli ishoditi dokumentaciju koja im je potrebna za rad i život u Hrvatskoj.

Naime, zbog toga što rade samo dva šaltera, dnevno se prima 150 stranaka. S obzirom na to da je radno vrijeme od 7 do 15, toliko zahtjeva uspiju obraditi, javlja naša Jelena Bokun.

U PU zagrebačkoj su svjesni tog problema te poručuju da će napraviti internu reorganizaciju te poduzeti sve mjere koje će omogućiti veću efikasnost. Dodaju da bi se to trebalo omogućiti i rezervacijom termina za zaprimanje i preuzimanje iskaznica, kao i korištenjem aplikacije Redomat, putem koje bi stranci mogli preuzeti broj za čekanje.

“U našem radu veliku ulogu ima priljev stranaka u određenom trenutku. Većina stranaka dolazi u ranojutarnjim satima kako bi na početku radnog vremena šaltera što ranije riješili svoje upravne poslove i vratili se na svoja radna mjesta. Upravo iz tog razloga rano ujutro nastaje najveća gužva, međutim, kako se predmeti rješavaju, vrijeme čekanja se uvelike smanjuje i postaje prihvatljivo”, dodali su.

N1
N1

“Ovo je maltretiranje, ovo je kršenje ljudskih prava”, rekao nam je jedan sugovornik koji je pred policiju došao u 1 u noći.

Ukrajinka Marija došla je u 3 u noći. “Nekidan sam došla u podne i rekli su da su brojevi podijeljeni. Bilo je jednostvanije kad se ovo obavljalo u glavnoj policijskoj postaji s redomatima”, govori nam.

Više u videu:

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!