“Nije logično da stranka koja čini klub u Saboru ne može odlučivati o članovima”

Vijesti 04. ruj 202113:46 > 14:00
Izvor: N1

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin na konferenciji za novinare u Tuheljskim Toplicama osvrnuo se, između ostalog, na stanje u stranci i na rejting.

Istaknuo je da je kao predsjednik stranke odgovoran za sve što se događa u stranci.

“Rejting sigurno nije onakav kakav smo željeli, ali isto tako znamo da je izborni ciklus, izborni ciklus. Jedna od stvari koja je u SDP-u često nedostajala je zauzeti jasan stav oko pitanja koja predstavljaju problem građanima, poduzetnicima i koja predstavljaju problem za funkcioniranje države”, rekao je.

Ipak, tvrdi da je prioritet današnjeg savjetovanja definirati prioritete u smislu politika.

VEZANE VIJESTI

“Zato će kolegice i kolege predstaviti primjere dobre prakse kako to rade u svojim sredinama. Stanje u stranci je tema za stranačka tijela. Ima jako puno prilika da govorimo i o stanju u stranci i da se bavimo politikama”, kazao je Grbin.

Komentirao je i situaciju u Klubu SDP-a u Hrvatskom saboru.

“Saborski klub po statutu SDP-a može primiti u članstvo i nestranačke osobe. Sjednica Kluba će se održati prije početka zasjedanja Sabora. To ću reći kolegama koji su dio tog Kluba, a tek onda javnosti”, pojašnjava.

Kaže da su Sabor obavijestili o promjenama.

“Mi po poslovniku Sabora moramo obavijestiti o promjenama. Ono o čemu će se raspravljati na Klubu ću prvo prezentirati kolegicama i kolegama u Klubu, a onda ću prezentirati medijima”, ponovio je.

Kaže da poslovnik o radu Kluba ne definira članstvo u Klubu, već je tu poslovnik Sabora.

“Što se tiče određenih tekstova u novinama, moram priznati da sam ih sa zadovoljstvom pročitao. Svaka rasprava o Kluba prvo će se dogoditi na tijelima stranke, a nakon toga u javnosti”, rekao je predsjednik SDP-a.

Grbin smatra da nije logilčno da politička stranka koja čini Klub po poslovniku Hrvatskog sabora ne može utjecati na to tko je dio tog kluba.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar