Plenković o prodaji udjela u Fortenovi: Vidjet ćemo uopće o kome se radi

Vijesti 03. stu 202214:14 4 komentara
N1/ilustracija

Predsjednik hrvatske vlade Andrej Plenković boravi u posjetu Berlinu gdje se održava sastanak na vrhu zemalja zapadnog Balkana i EU-a u sklopu Berlinskog procesa.

U Berlinu je komentirao navode da arapski investitor želi kupiti udjele Sberbanka u Fortenovi.

Upitan je li SOA znala za kupnju udjela u Fortenovi, Plenković je rekao: “Pitajte SOA-u.”

VEZANE VIJESTI

“Kolege iz Ministarstva vanjskih poslova dosta su komentirali na tu temu. No, najvažnija točka je da kompanija funkcionira i funkcionira dobro. Pred našim očima kolabirala je prije 5 godina, ali da nije intervenirala Vlada sve bi kolabiralo”, rekao je Plenković.

“Vlada je surađivala i komunicirala s Upravom Fortenove u pogledu suočavanja s posljedicama ruske agresije i primjene sankcijskog režima na poslovanje kompanije, a vodeći računa o ukupnoj gospodarskoj i financijskoj stabilnosti.

Napominjemo u Uredbi EU-a o sankcijama iz srpnja ove godine, kada je Sberbank listirana kao sankcionirana pravna osoba, Vlada je osigurala prijelazni rok do kraja listopada i time su bile osigurane sve pretpostavke za otkup udjela Sberbank, uz odobrenja nadležnih tijela”, rekao je.

“Hrvatska je mirovincima dala sva odobrenja, onda se transakcija nije realizirala. Ovo što se dogodilo sada je da nisu nikoga informirali. Vidjet ćemo uopće o kome se radi i je li stvarni ulagač ovaj koji se sada pojavio uz PR agenciju. Nama je najbitnije da kompanija normalno funkcionira”, rekao je.

Na pitanje je li imao neslužbene informacije o tome, Plenković je rekao: “Naš obavještajni sustav se uključio kada su odustali mirovinci.”

Komentirao je i najave da je arapski šeik tražio sastanak s njim.

“Ja čitam da je već tražio sastanak, ali ne znam ništa”, kazao je Plenković, prenosi Dnevnik.hr.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare