Policija prijavila susjeda iz noćne more: Život i imovina su u opasnosti

Vijesti 23. svi 202313:38 1 komentar
N1

N1 je dobio odgovore iz zagrebačke Policijske uprave i Općinskog kaznenog državnog odvjetništva na pitanje što su poduzeli u slučaju teškog razaranja stana Željka Vukasovića o kojem smo pisali, no sporost njihovog postupanja izaziva očaj kod Željka Vukasovića jer on tvrdi da je žrtva "mafijaškog maltretiranja".

Nakon što smo objavili tekst o dramatičnoj situaciji u kojoj se našao Željko Vukasović, umirovljenik koji živi u zgradi u ulici Pantovčak, kojem je stanar iznad njegovog stana, poduzetnik Zoran Vižintin svojim građevinskim radovima uništio i stan i život, a unatoč pravomoćnoj sudskoj presudi u korist Vukasovića – ne poduzima ništa da završi kobne radove i omogući sređivanje i stana ispod – dobili smo odgovor i zagrebačke policije.

Potvrđeno je da su policijski službenici Prve policijske postaje Zagreb u više navrata postupali na adresi na Pantovčaku. Naglašeno je da je “pravomoćnom presudom Općinskog građanskog suda u Zagrebu, nalaženo je tuženiku da u roku 15 dana izvede rekonstrukciju krovišta zgrade, a zatim sanira međukatnu konstrukciju iznad prizemnoga stana na adresi u Zagrebu u Ulici Pantovčak, dok on ne želi izvršiti naložene popravke”. No, dobili smo i informaciju da policija nije ostala samo na “očevidima” nego je i podnijelo i prijavu Općinskom kaznenom državnom odvjetništvu.

“Sukladno utvrđenom, temeljem čl. 207. stavka 4. i 5. Zakona o kaznenom postupku policijski službenici I. policijske postaje Zagreb su podnijeli Posebno izvješće Općinskom kaznenom državnom odvjetništvu u Zagrebu protiv 70-godišnjaka, zbog ispunjenja obilježja kaznenoga djela Dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom iz čl. 215 Kaznenog zakona te kazneno djelo Opasno izvođenje građevinskih radova iz čl. 221 Kaznenog zakona”, navedeno je u pisanom odgovoru Policijske uprave Zagrebačke.

Iz Općinskog kaznenog državnog odvjetništva odgovorila nam je zamjenica općinskog državnog odvjetnika, Erika Korade, da “Općinsko kazneno državno odvjetništvo u Zagrebu u predmetu na koji se upit odnosi poduzima mjere i radnje iz svoje nadležnosti te će po njihovu okončanju donijeti državnoodvjetničku odluku o kojoj će podnositelja prijave obavijestiti sukladno relevantnim zakonskim odredbama.”

“Zar čekaju da mi padne novi komad stropa na glavu?”

No, presuda Općinskog suda na temelju koje bi Zoran Vižintin morao okončati radove u stanu iznad Vukasovićevog je donesena još u studenom prošle godine, a Vižintin je rok od 15 dana prekoračio sad već više od pola godine. Željko Vukasović svo to vrijeme živi u neljudskim uvjetima, curi mu kiša u gotovo svim prostorijama u stanu, a zbog višemjesečne izloženosti vlazi sve su prostorije već gotovo posve uništene, zaražene pljesni, a komadi stropa prijete novim urušavanjem.

“Kako da vam odgovorim da sam zadovoljan vijestima iz policije i Odvjetništva, kad je moja situacija iz dana u dan sve teža, na rubu života? Naravno, drago mi je da su reagirali, ali hoće li biti kakvih konkretnih poteza koji će okončati ovaj teror kojem sam izložen? Valjda se čeka neka sljedeća žrtva, ili da me dokrajči pad stropa na glavu? Izložen sam mafijaškim metodama maltretiranja i istjerivanja, a sustav koji bi trebao pomoći i štititi u takvim slučajevima je, na žalost, prespor i neučinkovit”, kratko je prokomentirao odgovore policije i OKDO-a za N1 stanar Željko Vukasović koji i dalje čuva ostatke ostataka imovine svoje obitelji i nastoji preživljavati u posve razorenom stanu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare