Prijavio lažnu krađu torbe, ali zaboravio da je u ukradenom automobilu

Crna kronika 14. srp 202316:29 0 komentara
Anastasy Yarmolovich / Alamy / Alamy / Profimedia / ilustracija

Mladić je stigao u policijsku stanicu s namjerom da prijavi krađu torbe, nesvjestan da je ostavio torbu u vozilu koje je ukrao.

Policija u Umagu je provela kriminalističku istragu i sumnja da je 18-godišnji Nijemac počinio lažno prijavljivanje kaznenog djela, dok je zajedno s 18-godišnjim Hrvatom počinio kazneno dijelo neovlaštene uporabe tuđe pokretne stvari, objavljeno je na službenim stranicama Policijske uprave istarske.

Sumnja se da su mladići u razdoblju od 10. do 11. srpnja ukrali ključ automobila iz autobusa na autobusnom kolodvoru u Umagu. Nakon toga su se odvezli automobilom u nepoznatom smjeru, što je rezultiralo oštećenjem vlasnika (48 godina) za nekoliko stotina eura.

Policija je pronašla ukradeni automobil 12. srpnja u Ljubljanskoj ulici. U vozilu su se nalazili torba s dokumentima, mobitelom i drugim predmetima.

Slijedeći dan, 18-godišnji njemački državljanin se javio u policijsku postaju i prijavio krađu torbe s dokumentima, mobitelom i drugim predmetima s plaže u turističkom naselju u Umagu. Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, policija je utvrdila da je njegova prijava bila lažna te da je upravo taj mladić, zajedno s 18-godišnjim hrvatskim državljaninom, ukrao automobil i ostavio svoju torbu u njemu.

Policija će podnijeti kaznenu prijavu protiv oba 18-godišnjaka nadležnom državnom odvjetništvu u redovnom postupku.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!