“Prošle godine pacijenti su imali 70-80 godina, a sada su ’70. i ’80. godište”

Vijesti 12. tra 202118:28 > 18:29 0 komentara
N1

Anesteziolog iz KB Dubrava Nikola Bradić za Dnevnik N1 rekao je kako je u Covid bolnici u Dubravi stanje još uvijek podnošljivo.

“Situacija u bolnici je relativno pod kontrolom, a trenutno imamo preko 320 bolesnika, od toga 53 u jedinicama intenzivne medicine, a 32 na respiratoru.

Dob pacijenata je -promijenjena u odnosu na prošlu godinu, sve su mlađi i mlađi bolesnici. Prošle godine smo imali one od 70-80 godina, a sada su često oni koji su 1970. i 1980. godište, a ima i mlađih. To više nije tjedan ili dva dana da su to teži simptomi, a potom da ode na gore, sada već nakon pet ili šest dana neki završe na respiratoru”, rekao je Nikola Bradić.

PROČITAJTE JOŠ

Kazao je kako im ponovno u pomoć dolaze kolege iz drugih bolnica.

“Kolege s KBC-a Rebro, KBC-a Sestre milosrdnice, te sa Svetog Duha i Merkura pomagali su nam zimus, a nažalost nam sada opet pomažu. Mi smo zadržali naše tri intenzivne jedinice koje smo iz KB Dubrava pokrivali, ali smo unutar tjedan dana otvorili dvije nove gdje su se prvo vratile kolege iz Sestara milosrdnica, a sada i s Rebra. Najpotrebnije su nam anesteziolozi, ali i svi intenzivisti koji imaju to iskustvo i znanje, te medicinske sestre i tehničari bez kojih bi posao bilo nemoguće obaviti”, rekao je Bradić.

U ovom trenutku imaju dovoljno lijekova za sve što im treba i pokrivaju sve potrebe bolesnika koje imaju u bolnici, rekao je Bradić.

Druženja se ne bi trebala događati

“Treba se držati preporuka Stožera, posebno u ovo vrijeme kada situacija nije uopće sjajna. Ljudima nije jednostavno objasniti, znam da se ljudima teško zadržati kod kuće nakon godinu i pol dana pod mjerama. No virus se širi, britanski soj postao je puno brži, treba se čuvati i držati se mjera distance i ne družiti se bez maski”, kazao je Bradić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!