Pupovac odgovorio na prozivke Krausa

Vijesti 23. tra 202314:29 0 komentara
N1

Predstavnik SDSS-a Milorad Pupovac komentirao je izjavu Ognjena Krausa iz Kordinacije židovskih općina, koji ga je danas u Jasenovcu otvoreno prozvao.

“Dobro je biti u koži dežurnog krivca i za desnicu, i za ljevicu, i za neprijatelje, i za prijatelje. Iznimno je dobro i časno biti u koži dežurnog krivca u ovoj stvari, kao i u drugim stvarima i ne bih tu kožu nikome poželio niti dao”, rekao je Pupovac.

Odgovarajući na pitanja novinara, Pupovac je rekao i da je s premijerom Andrejom Plenkovićem razgovarao o različitim rješenjima, a za drakonske kazne u Prekršajnom zakonu umjesto prekvalificiranja tog prekršaja u kazneno djelo rekao je da su “polukorak do rješenja”.

Na pitanje treba li zabrana biti čvršća dodao je:

“To ovisi o tome koliko je ovo društvo spremno da to napravi. Ovo društvo je u nizu stvari spremnije za nešto drugo, a ne za to da se suoči s nasljeđem ustaštva koje još uvijek živi unutar njega.”

Podsjetimo, Kraus je danas prozvao Milorada Pupovca i Veljka Kajtazija, predstavnike Srba i Roma u Saboru, koji, prema mišljenju Krausa, nisu učinili ništa da se donese Kazneni zakon koji bi kažnjavao ustaški pozdrav i simbole.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!