Rinčić i Štimac neće koalirati ni s HDZ-om, ni sa SDP-om

Vijesti 21. svi 202116:21 0 komentara

Nositelji nezavisnih lista, s kojih je dio kandidata izabran za vijećnike u Županijskoj skupštini Primorsko-goranske županije i riječkom Gradskom vijeću, Iva Rinčić i Davor Štimac u petak su izjavili da neće ulaziti u koalicije ni s HDZ-om, niti s SDP-om.

Nositeljica nezavisne liste za Županijsku skupštinu Iva Rinčić kazala je da je povod konferenciji za novinare odgovor na rezultate izbora u Županijskoj skupštini i razne insinuacije koje su se pojavile, ponajprije u medijima, u vezi s postizbornim koaliranjem.

“Svi smo mi svjesni činjenice da dobivamo različite poruke, više ili manje jasne, od kandidata za župana Zlatka Komadine, koji kaže da smo kompatibilni suradnici, što je čudno jer ista politička opcija u Rijeci to ne tvrdi. S druge strane kandidat Gari Cappelli kaže da nas podržava i da će podržati promjene i nas na neki način naziva budućom promjenom”, rekla je.

Iva Rinčić naglasila je da stoga javno, u svoje i ime liste, želi reći da će ih sve razočarati i da ih ta vrsta političke trgovine i suradnje ne zanima. “Ne mislimo da nećemo podržati dobre projekte, koji su mogući i s lijeve i s desne strane, ali nećemo podržati samo formalne projekte i nećemo biti ničiji žetončići, nego ćemo glasati za kvalitetna rješenja.”

“Moje ime je Iva Rinčić i neću ući u koaliciju s HDZ-om, niti sa SDP-om,” poručila je.

Davor Štimac, koji je bio nositelj liste grupe birača za riječko Gradsko vijeće te je ušao u drugi krug izbora za gradonačelnika Rijeke, rekao je da su jasno definirali svoj put, da su to ljudi koji imaju svoj posao, zanimanja, obitelji, kojima ne treba nikakva trgovina i neće biti ničiji “žetončići”, niti će ih tražiti, te da žele predstavljati građane i njihovu želju da se u Rijeci nešto promijeni.

“Ja sam Davor Štimac i neću koalirati s HDZ-om i SDP-om,” izjavio je Štimac.

U nastavku je dio kandidata s lista također izjavio da neće koalirati ni s HDZ-om, niti s SDP-om.

Na novinarsko pitanje hoće li koalirati s Mostom, Štimac je rekao da neće ni sa kim koalirati, neće ulaziti u koalicije.

Na pitanje o odnosu s tvrtkom koja mu vodi kampanju i je li radila za riječku bolnicu bez natječaja dok je Štimac bio ravnatelj te bolnice, Štimac je rekao da se ta tvrtka, kao i svaka druga, ima pravo javiti na javni natječaj, da sigurno nije imala prednost te je naglasio da se sve u bolnici radilo putem natječaja.

Na pitanje je li mu ijedan znanstveni rad bio proglašen plagijatom, Štimac je rekao da njegov rad nije. No, rekao je da je jednom prilikom mlada kolegica učinila grešku i u radu nije navela da je riječ o citatu, zbog čega se kasnije ispričala, a riječ je bila o radu skupine autora iz Zagreba, u kojoj je Štimac bio koautor. “Moja znanstvena karijera je besprijekorna i to zna cijela Europa i svijet,” rekao je Štimac.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!