Sisačka gradonačelnica: Obećanja vidim i ja, opet smo nespremni za ovu situaciju

Vijesti 30. pro 202019:34 > 20:29 0 komentara
Kristina Ikić Baniček
Foto: N1

Sisačka gradonačelnica Kristina Ikić Baniček komentirala je u Dnevniku N1 situaciju nakon neprospavane noći na području pogođenom razornim potresom.

“Sve školske dvorane su opremljene. Ukupno je oko 210 ljudi na svim lokacijama, procjenjujem da ih je još stotinjak koji spavaju u autma, kućama koje kisnu, koji ne žele doći” rekla je Kristina Ikić Baniček i dodala:

VEZANE VIJESTI

“Mislim da je presudno da svi koji ne mogu biti u svojim domovima, dođu ovdje. Dobit će higijenske potrepštine, hranu, ali i da ih evidentiramo. Priča od centralne države ide sporo. Statičari i dimnjačari će krenuti tek kad svi prijave štetu. Dok ne ispunite aplikaciju, neće doći. Ne možemo ljude još tjednima držati ovdje, zato je važno popisati sve. Dio bi išao u hotele, dio u privatne smještaje, dio bi dobio stambene kontejnere. Tijekom dana sam došla do nekog broja tih kontejnera, želim preuzeti stvari u svoje ruke.”

Naglasila je da je psihološka pomoć presudna i da važniji dio toga čine statičari: “Oni će reći je li kuća sigurna ili nije. Još su šok i strah prisutni.”

Komentirajući obećanu pomoć rekla je: “Ono što gledate na vijestima, obećanja, to vidim i ja. Nitko nije nazvao, rekao nešto o procedurama… Opet smo nespremni za ovu situaciju. Gledam ljude kojima je njihova nevolja, njihovo dijete, njihov dimnjak najvažniji. Ne gledam političke poene, milijune o kojima govorimo, gledam ljude koji svaki dan dolaze i s kojima sam jutros od 6 i 30 u kontaktu. Lijepo je što su donijeli odluke, ali provedba bojim se šteka. Nadam se da je ovo samo uhodavanje i da će tijekom idućih dana biti bolje.”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!