Plenković: Ovo je njihova afera, afera u kojoj članica i članova HDZ-a nema

Vijesti 13. pro 202312:53 1 komentar
Jurica Galoić/PIXSELL

Andrej Plenković komentirao je na sjednici Vlade najvažnije događaje ovoga tjedna.

Na početku sjednica premijer je podsjetio na smjenu ministra Davora Filipovića i njegovog posebnog savjetnika Jurice Lovrinčevića.

“Prilično je jednstavno, Lovrinčević je u svojstvu savjetnika praktički počinio koruptivna djela, zajedno s određenim medijima. Informacije koje su bile selektivne i prilagođene su ti medijski predstavnici dalje davali oporbenim strankama koji su te poluinformacije koristili za političke napade na Vladu. Ne samo da poruke pokazuju da je on kao savjetnik dijelio državni novac nekim medijima dajući im informacije koje su se kasnije politički koristile protiv Vlade. Nevjerojatna operacija s ciljem nanošenja političke štete Vladi. To je ono što je najvažnije”, rekao je premijer.

“Ako se pokaže da su te informacije istinite, onda je to posao za neka druga tijela”, kaže. Premijer kaže i kako moramo biti u potpunosti svjesni da je ovo operacija s ciljem rušenja Vlade. Kako je odabir savjetnika bio politička odgovornost ministra, on je smijenjen, pojašnjava.

“Ovo je njihova afera, afera u kojoj članica i članova HDZ-a nema”, kaže premijer.

Povratak BBB-a iz Grčke

Iz grčkih zatovra dosad je pušten 41 hrvatski navijač, otkrio je premijer.

Veleposlanstvo je novčano pomoglo 29-ici hrvatskih državljaan i izdano je 11 putnih listova. Plenković kaže kako će i u budućnosti nastaviti pomagati hrvatskim državljanima koji se nađu u nevoljama u inozemstvu.

U Hrvatskoj je bio kineski ministar sporta i dogovorena je suradnja u pogledu treninga kineskih sportaša u Hrvatskoj, a mahom se radi o sportovima u kojima se timovi natječu na ljetnim Olimpijskim igrama.

Plenković je rekao kako se na Plesu grade novi, 36 milijun eura vrijedni, hangari za Rafale te da će biti gotovi prije dolaska borbenih aviona krajem travnja naredne godine.

U Hrvatskoj je bio i Tomislav Žigmanov, predstavnik Hrvata u Srbiji, kojemu je, rekao je premijer, dana podrška za njegov politički angažman u Srbiji koji bi mogao dovesti do toga da Žigmanov i nakon skorih izbora bude jedan od ministara u vladi Srbije.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare