Štimac: Mi smo promjena koja je potrebna Rijeci

Vijesti 02. svi 202115:56 0 komentara

Nezavisni kandidat za gradonačelnika Rijeke i nositelj kandidacijske liste za riječko Gradsko vijeće Davor Štimac, predstavljajući tu listu u nedjelju, ustvrdio je da su oni promjena koja je potrebna Rijeci.

Davor Štimac je naveo da su u listi preslikani statistički podatci o stanovništvu Rijeke, tako da sadrži oko 50 posto žena, odnosno muškaraca, a prosjek godina kandidata je 47. Zastupljeni su studenti, predstavnici više profesija poput liječnika, arhitekata, inženjera, poduzetnika, djelatnika u kulturi, rekao je.

Štimac je istaknuo da je Rijeka jedini grad u Hrvatskoj u kojem u proteklih 30 godina nije promijenjena struktura koja vlada. To nije dobro nigdje, ni u sportu ni u timovima, ustvrdio je. Ovoj inicijativi pridružili su se ljudi koji do sad nisu primarno bili u politici, a žele bolje gradu, rekao je.

Četiri osnovna elementa našeg programa su povezati, pokrenuti, pozeleniti i pomladiti Rijeku, naveo je Štimac. To znači, objasnio je, povezati gradsku upravu sa županijskom, saborskim zastupnicima ovog kraja, europarlamentarcima, ministarstvima i Vladom. “Kad postanem gradonačelnik svaki tjedan ću bar jedan dan boraviti u Zagrebu da bi Rijeka dobila što joj je potrebno”, naglasio je.

Nužno je otvoriti mogućnosti za stvaranje više radnih mjesta, urediti parkove i igrališta, očistiti grad, sagraditi najmanje dva nova dječja vrtića, pokrenuti ponovno gradnju POS-ovih stanova, rekao je.

Štimac je zaključio da se ne treba bojati promjena, dodavši da se dobija dojam kako je dio građana još uvijek u strahu od njih.

Nakon Štimca, druga na kandidacijskoj listi je sveučilišna profesorica Iva Rinčić, ujedno nezavisna kandidatkinja za primorsko-goransku županicu te političke grupacije, slijede kandidati za zamjenike gradonačelnika arhitekt Marin Račić te muzikologinja i docentica interdisciplinarnih znanosti Maša Magzan, ugostitelj Vedran Jakominić i drugi kandidati s liste.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!