Što je nama, a što vama N1?

Vijesti 21. ožu 202111:23 > 14:53 30 komentara
N1

Preagresivni ste u programu u pokušajima da spriječite gašenje N1 na A1. Tako me sasvim dobronamjerno, u to sam sigurna, nedavno upozorila jedna kolegica novinarka i urednica. Vertikalna integracija, koncentracija, nakladnici, operateri, distributeri - ljudima to ništa nije jasno, rekla mi je. I bila je u pravu. Danima već mi s N1 pokušavamo objasniti stvari koje nije lako objasniti iako su u osnovi jednostavne. Jednostavna je činjenica da za 7 dana ovu emisiju neće imati priliku gledati par stotina tisuća ljudi koji su korisnici A1 platforme. Učinite mi uslugu, uzmite daljinski pa malo provrtite programe od 1 do 10.

Informativni program uživo nećete sada naći niti na jednom kanalu. Ok, možda ga ni ne želite nedjeljom ujutro – ali jedne iste ovakve nedjelje prije godinu dana, mnogi od vas upravo su na N1 dobivali uživo od ranog jutra za život važne i korisne informacije o tome što učiniti dok nam se svima nad glavama treslo i rušilo.

Prije godinu dana vodila sam iz ovog studija pet sati izvanrednog programa zbog potresa u Zagrebu. Mislite li da je slučajno što je samo N1 bio uživo u programu 10 minuta nakon pucnjave na Markovom trgu ljetos? Što je reporterka N1 bila tamo baš u tom trenutku? Jesmo li slučajno bili live u trenutku potresa u Petrinji 29.12.?

Mi novinari i urednici N1 televizije znamo da to nije slučajno, znamo da od ranih jutarnjih do kasnih večernjih sati, doslovno 24/7 udišemo i izdišemo vijesti.

#related-news_1

Za nas ovo nije samo posao i plaća iako je i to, nije samo tržišni rat operatera iako je i to, nije samo još jedan pritisak koji ide u rok službe – iako je i to.

Živeći ovaj novinarski poziv na N1 u posljednjih šest plus godina, stvorili smo od nule – news kanal kojem ne vjeruju samo gledatelji koji su nas učinili najgledanijim kablovskim kanalom u Hrvatskoj, stvorili smo news kanal kojem vjerujemo mi novinari, i to ne samo oni u ovoj redakciji.

Mislimo da to da N1 opstane nije važno samo za nas zaposlene, novinarsku ekipu profesionalaca koja sutra može raditi bilo gdje na medijskom tržištu. Evo umišljamo si da smo jedna od oaza u kojoj se u dobroj mjeri ostvaruju za neke samo parole o medijskom pluralizmu i medijskoj slobodi. Nama, eto, to nisu samo parole i stoga nam oprostite – ali objašnjavat ćemo i dalje i pitat ćemo i dalje.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare