Što Zagrepčani misle o obnovi Dinamovog stadiona?

Vijesti 14. tra 202116:28 > 16:331 komentar
Pixsell/PIXSELL

Nakon dvadesetogodišnje vladavine Milana Bandića građani žele novu viziju grada i transparentno upravljanja javnim sredstvima - ukazuje istraživanje koje je za N1 provela agencija MASMI na reprezentativnom uzorku 800 glasača Zagreba koji će sigurno ili vjerojatno izaći na lokalne izbore.

Pitali smo građane i što misle o obnovi Dinamovog stadiona, odnosno smatraju li to potrebnim.

Zanimljivi su stavovi birača oko Dinamovog stadiona, koji se često spominje u predizbornim obećanjima. Čak 43,2% smatra da nije trenutak za obnovu stadiona, moguće zbog krize i važnijih prioriteta koji izravno utječu na veći broj građana. Od onih koji su za obnovu, najveći postotak smatra da se treba srušiti postojeći stadion i izgraditi novi na istome mjestu (29,3%). Za novu lokaciju stadiona samo je 11,1% birača. Najveći značaj stadionu, moguće jer na njemu nastupa i „nacionalna vrsta“, daju glasači Davora Filipovića i Miroslava Škore.

N1

Cijelo istraživanje možete pronaći OVDJE.

Napomena

Istraživanje je rađeno na reprezentativnom uzorku 800 punoljetnih građana grada Zagreba, koji će sigurno ili vjerojatno glasati na predstojećim lokalnim izborima za gradonačelnika i Gradsku skupštinu. Anketiranje je provedeno od 8. – 12. travnja, a mogućnost pogreške je +/- 3,46%.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar