Prvi put objavljen scenarij za drugi krug: Štimac jako blizu Filipoviću

Vijesti 06. svi 202116:52 > 17:12 0 komentara
Goran Kovacic/PIXSELL

Dva tjedna prije izbora za ulazak u drugi krug bore se četiri kandidata - ukazuje istraživanje koje je za N1 provela agencija MASMI na reprezentativnom uzorku 600 glasača Rijeke koji će sigurno ili vjerojatno izaći na lokalne izbore.

Analizirali smo, između ostalog i kakve su šanse kandidata u drugom krugu izbora.

U drugom krugu izbora Marka Filipovića čeka neizvjesna borba s Davorom Štimcem. Trenutni omjer je 39,1% prema 36,4% u korist Filipovića, uz 12% neodlučnih.

N1

Ključni za pobjedu bit će glasovi birača Nikole Ivaniša, čiji su glasači u centru ili umjereno lijevo, Josipa Ostrogovića čiji će birači priželjkuju pad lijeve vlasti, Mosta koji se pozicionira u centru i manjih stranaka koje traže promjenu, no boje se da bi Davor Štimac nakon moguće pobjede naginjao HDZ-u.

N1

Marko Filipović s umjerenom, no teško dostižnom prednosti vodi protiv lijevih kandidata, a Marina Miletića pobjeđuje s 49% prema 20,7%.

Cijelo istraživanje možete pronaći OVDJE.

Napomena

Istraživanje je rađeno na reprezentativnom uzorku 600 punoljetnih građana grada Osijeka, koji će sigurno ili vjerojatno glasati na predstojećim lokalnim izborima za gradonačelnika i Gradsko vijeće. Anketiranje je provedeno od 28. travnja – 3. svibnja, a mogućnost pogreške je +/- 3,99%.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!