Tomašević o GSKG-u: Zloporaba položaja u obnovi jednaka je ratnom profiterstvu

Vijesti 18. lip 202112:40 > 12:57
tomislav tomašević
N1

Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević i ravnatelj Fonda za obnovu Damir Vanđelić održali su sastanak na kojem je glavna tema bila obnova Zagreba i okolnih županija pogođenim potresom prošle godine.

Na konferenciji nakon sastanka obojica su komentirali jučerašnja uhićenja u GSKG-u.

“Mislim da će ta akcija pomoći raščišćavanju situacije oko obnove. Zahvaljujem se USKOK-u i gospodi iz DORH-a koji pomažu čistiti sve ove situacije”, rekao je Damir Vanđelić.

Gradonačelnik Tomislav Tomašević je dodao:

“Hitno smo djelovali vezano uz novu upravu i nadzorni odbor da su počne uvoditi reda u Holding, a GSKG je tvtka kćer Holdinga. Ako se utvrdi da je riječ o obnovi, to je dno dna. Ne želim prejudicirati krivnju, ali ako se utvrdi da je netko zlorabio svoj položaj da bi si pribavio materijalnu korist i to na obnovi nakon potresa, za mene je to jednako kao ratno profiterstvo. Ne mogu zamisliti ništa gore od toga i zašto podržavamo sve istražne radnje. Neka to bude upozorenje svima koji misle izvlačiti nezakonito novac u procesu obnove. Bojim se da će toga biti još, da je ovo samo početak. Ali neka se počne uvoditi red u gradska poduzeća.”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari (0)

Prikaži sve komentare