U selu Strašnik nema nijedne čitave kuće

Vijesti 30. pro 202018:33 > 18:591 komentar
strašnik, šator, potres
Izvor: Foto: N1

Noć nakon razornog potresa nije bila mirna. Naši reporteri i dalje izvješatavaju s terena, a iz potpuno sravnjenog sela javila se Katarina Brečić koja je popričala s jednom mještankom i doznala kako su se snašli.

U selu Strašnik nema nijedne čitave kuće. Svi u Strašniku i okolnim selima rekli su da su spavali u automobilima, a tek rijetki u objektima kao što su ljetne kuhinjae.

Dvadesetak ljudi iz ovog mjesta spavalo je u šatoru koji je podignut sinoć. Svjetla nema, imaju jednu plinsku peć kojom se griju, a stižu im donacije.

“Dobro je, imamo madrace na napuhavanje”, rekla je za Dnevnik N1 Marina Šubić.

“Bitno je da su djeca smirena. Četiri obitelji su ovdje. Donijeli smo i bor, poviješali domaće proizvode da nam je lakše. Stalno je strah prisutan, na svako podrhtavanje smo gotovi. Danas su kamioni prolazili, a mi mislimo da je potres. Mi odrasli baš ne spavamo, u intervalima. Ne znamo dokad ćemo biti ovdje. U kuću ne možemo, srušili su krov, vidjet ćemo.”

marina šubić, strašnik, petrinja, potres
Foto: N1

Poslijepodne je stigla donacija od otprilike sedam kontejnera, no to nije dovoljno. Čeka se još kontejnera gdje bi ljudima bilo svakako lakše boraviti nego u šatoru.

Tijek događaja iz minute u minutu pratite OVDJE.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar