Plenković o Škorinoj izjavi: Da bi se čovjek bavio politikom mora nešto znati

Vijesti 28. svi 202111:21 > 14:22
Milan Sabic/PIXSELL/ilustracija

Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovao je danas od 10 sati na svečanosti otvorenja Središnjeg paviljona Opće bolnice "dr. Ivo Pedišić" u Sisku. Komentirao je podatke o padu BDP-a i drugi krug loklanih izbora.

Premijer je pozvao birače da podrže kandidate HDZ-a u drugom krugu lokalnih izbora.

“U ime HDZ-a dajem im iskrenu i snažnu potporu i pozivam birače da im daju podršku”, kazao je.

Komentirao je i podatke o BDP-u.

“Podaci su ohrabrujući i to je na tragu naših očekivanja”, kazao je Plenković i dodao kako se vidi da izlazimo iz krize.

“Moj inicijalni komentar je pozitivan. Mnogi su očekivali da će taj rezultat biti slabiji od ovog koji smo danas čuli od DZS-a”, rekao je premijer.

“Dan državnosti ove godine slučajno pada na dan drugog kruga lokalnih izbora”, rekao je premijer i dodao kako su zbog toga odlučili obilježiti ga u subotu.

“Ovo je jedan trenutak, ali bit će još dana državnosti da ih proslavimo kako treba”, kaže.

VEZANE VIJESTI

Na pitanja o Bojanu Ivoševiću i antisemitskom ispadu, za koji Ivošević sada kaže da ga se sram, premijer kaže: “To je zastrašujuće.”

“Puljak koji se predstavlja kao centar je miljama daleko od centra. Razočaran sam njegovom bahatošću, arogancijom… Ne mogu vjerovati da je došao iz stranke koja se zvala Pametno. Nit je centar nit je prepametno. Njegov zamjenik je sramota za Split”, govori na pitanja o kandidatima za splitskog gradonačelnika i njegovog zamjenika.

O izjavama Miroslava Škore da je nedopustivo da premijer i predsjednik sudjeluju u kampanji kaže: “Gledajte, da bi se čovjek bavio politikom mora nešto znati. Mora znati nadležnosti. Kao predsjednik Vlade i stranke, ne samo da imam puni naslov, nego imam i obvezu sudjelovanja kampanju. Da ne pomažem kandidatima to bi bilo bizarno i loše. Te floskule koje lagano odlaze u eter govore više o njemu nego o nama. Što se tiče predsjednika Republike, tu je u pravu. Predsjednik bi trebao biti neutralan, ali on je optrčao sve džepiće.”

“Otkrit ću to hrvatskoj javnosti za 50-ak minuta”, kaže na pitanje o odabiru vojnih aviona.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.