Roditelji u vrelom autu u Zadru ostavili dvoje djece pa otišli u shopping

Vijesti 22. kol 202310:51 0 komentara
Dino Stanin / Pixsell / ilustracija

Zadarska policija objavila je da su češki državljani u ponedjeljak poslijepodne ostavili djecu u autu po velikoj vrućini. Srećom, djeca su spašena zahvaljujući brzoj intervenciji građana i policije.

“Policija je u ponedjeljak, 21. kolovoza, u 16.20 postupala po dojavi kako je u Zadru, u Ulici Benka Benkovića, na parkiralištu u automobilu ostavljeno dijete bez nadzora. Djecu su u automobilu primijetili građani te je o svemu obaviještena hitna medicinska pomoć i policija”, javlja PU zadarska.

Na mjesto događaja su izišli djelatnici Hitne medicinske pomoći i policijski službenici, koji su utvrdili kako se u otključanom automobilu čeških nacionalnih oznaka, parkiranom ispod nadstrešnice na parkingu trgovačkog centra, nalazi dvoje djece, od kojih je jedno spavalo, dok su u automobilu čekali roditelje koji su bili u trgovini.

Nadalje, na automobilu su zatečena djelomično otvorena stakla i otključana vrata koja je starije dijete u međuvremenu zatvorilo jer je ometalo parkiranje drugih vozila, dodaje policija.

Djeci pružena pomoć

“Djeci je odmah na mjestu događaja pružena liječnička pomoć, gdje je utvrđeno da su dobrog zdravstvenog stanja, a policija je u suradnji s drugim nadležnim institucijama u službenim prostorijama poduzela sve potrebite radnje i mjere iz svoje nadležnosti dok je na mjestu događaja obavljen očevid.

Policija će o svemu poduzetom, putem posebnog izvješća upoznati nadležno državnom odvjetništvo u Zadru, a putem međunarodne policijske suradnje o događaju će izvijestiti i nadležne institucije strane države”, piše PU zadarska.

Iz policije podsjećaju i upozoravaju roditelje da ne ostavljaju djecu samu u zatvorenim automobilima jer “posljedice mogu biti tragične ili mogu dovesti do teškog narušavanja zdravlja djeteta”.

Policija

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!