VIDEO Rusi navalili na cijepljenje u Zagrebu, rekli nam zašto

Vijesti 02. stu 202109:30 > 09:34 0 komentara
Čitatelj N1

Na zagrebačkoj Kajzerici na punktu za cijepljenje moguće je cijepljenje bez najave. Naša Anja Perković javlja da je tamo na cijepljenje došao velik broj ruskih državljana.

Naime, jedna je ruska turistička agencija krajem rujna u ponudu uvrstila i putovanje u Hrvatsku kako bi se cijepili i otad je potražnja sve veća. Ruski se državljani u Hrvatskoj mogu cijepiti cjepivom Pfizera, Moderne ili Johnson&Johnsona, koje se prima samo u jednoj dozi, a ne moraju se prethodno najaviti.

“Došli smo primiti cjepivo koje je odobreno u Europskoj uniji, kao što je Johnson&Johnson, jer mi smo iz Rusije i tamo ga nemamo, a dobili smo priliku cijepiti se ovdje”, rekla je Marija iz Rusije, dodavši da je praktično što se to cjepivo prima u jednoj dozi.

Glavni razlog za cijepljenje, rekla je, taj je što želi putovati po Europskoj uniji, a ne zato što želi zaštititi zdravlje. “Žao mi je, to je moj glavni razlog”, dodala je.

Još je jedan ruski državljanin rekao da se došao cijepiti u Zagrebu. “Razlog je što se želim cijepiti, da bih se osjećao sigurnije”, rekao je jedan građanin Moskve.

Još je jedna žena rekla da se želi cijepiti cjepivom koje je odobreno u Europskoj uniji, a druga je rekla da im je ponuđena opcija da se dođu cijepiti pa su to iskoristili.

Na cijepljenju je bilo i dosta Hrvata.

“Nama kao mladima to već teško pada, traje dugo i teško se naviknuti da to dugo traje, a zbog drugih uzrasta i starijih možemo se malo strpjeti”, rekao je jedan građanin Zagreba.

Upitani brine li ih ova situacija, jedna je građanka rekla da je kao mladu osobu ne brine, ali da se postavlja pitanje kuda to sve vodi u skorijoj budućnosti.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!