VIDEO Snijeg u Gorskom kotaru. Uključen i crveni Meteoalarm

Vijesti 19. stu 202220:32 0 komentara
Nel Pavletic/PIXSELL/ilustracija

U subotu je u večernjim satima pao snijeg u Gorskom kotoru. Kako prognozira naš meteorolog Bojan Lipovšćak, snijeg bi mogao padati i u nedjelju.

U noći na nedjelju te u nedjelju prijepodne kiša u planinskim krajevima unutrašnjosti može prelaziti u susnježicu i snijeg.

U nedjelju oblačno s kišom, a u planinskim krajevima i snijegom, na sjevernom Jadranu olujna bura, a na srednjem I južnom jugo koje će tijekom dana oslabiti i okrenuti na zapadnjak, prognozirao je naš meteorolog.

Za neke dijelove Hrvatske uključen je i Meteoalarm. Crveni alarm upaljen je za Velebitski kanal. Očekuje se jaka bura s udarima vjetra jačine 35-75 čvorova (65-140 km/h).

“Vrijeme je vrlo opasno i podrazumijeva visoku razinu opasnosti za zdravlje, pa i za život opasne situacije, posebice pomorcima. Također, prisutan je i značajan rizik od štete za obalnu infrastrukturu. Budite svjesni opasnosti i obratite pozornost i pratite najnovija vremenska izvješća. Savjetujemo javnost da izbjegavaju putovanja i boravak blizu ugroženih obalnih područja. Vrlo je vjerojatno da trajekti neće ploviti pa ako putujete, pratite informacije o prometu”, savjetuje DHMZ.

Za Kvarner i Kvarnerić je upaljen narančasti alarm. I tu se očekuje jaka bura.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!