Vidović Krišto kazneno prijavila Plenkovića, Vujnovca, Barbarića i Tomaševića

Vijesti 12. srp 202315:06 0 komentara
Patrik Macek/PIXSELL

Zastupnica stranke Odlučnost i pravednost Karolina Vidović Krišto izvijestila je u srijedu da je DORH-u podnijela kaznenu prijavu protiv premijera, direktora PPD-a i HEP-a te zagrebačkog gradonačelnika zbog udruživanja s ciljem počinjenja kaznenog djela.

Premijera Andreja Plenkovića, vlasnika ENNA grupe i PPD-a Pavla Vujnovca, predsjednika uprave HEP-a Franu Barbarića i gradonačelnika Tomislava Tomaševića Krišto je prijavila i za ostvarivanja nepripadajuće imovinske koristi, nanošenja štete proračunu državnom i zagrebačkom proračunu te ugrožavanja financijske stabilnosti u slučaju trgovanja plinom između INA-e i HEP-a.

“Vujnovac po 900 posto višoj cijeni prodavao plin Gradskoj plinari Zagreb”

Na konferenciji za novinare u Saboru je kazala da je na taj čin primorana, “jer se razaračka korupcija potpuno otrgla kontroli”.

“Najnovija plinska afera doista je šokirala sve pristojne ljude u Hrvatskoj. Ovako otvoreno krasti doista je neshvatljivo. Kupovati skupo plin za HEP pa taj isti plin u bescjenje prodavati Vujnovčevom PPD-u, kako bi ga taj Vujnovac po 900 posto višoj cijeni prodavao Gradskoj plinari Zagreb, neviđeno je u europskim okvirima”, smatra Vidović Krišto.

Kazala je da u drugoj plinskoj aferi u zadnjih 10 mjeseci “HEP od INA-e po nalogu Plenkovića kupuje plin za 47 eura, prodaje ga Vujnovcevom PPD-u za 10 eura, da bi ga Vujnovac prodavao Gradskoj plinari Zagreb kojom upravlja možemovac Tomašević za 106 eura. Ovako otvoreni lopovluk nisu vidjele ni afričke diktature – Andrej Plenković, Frane Barbarić i Tomislav Tomašević odnose se prema novcima poreznih obveznika kao pijani milijarderi”, istaknula je zastupnica.

“Reakcija društvenih elita na ovu aferu sramotna”

Smatra i da je reakcija društvenih elita na ovu aferu sramotna, a reakcija parlamentarne oporbe, izuzev Mosta, za svaku je osudu. Dodala je da su mediji i pravosuđe pod potpunom blokadom i kontrolom vladajućih struktura te svatko tko se pokušava boriti za interese građana i tko zahtijeva poštivanje zakona biva izoliran ili ga se lažima pokušava diskreditirati.

“Ako političar vidi da netko potkrada njegove građane i ništa ne čini, on postaje sudionik lopovluka, a prešućivanje plinskih afera odgovor su građanima zašto su im plaće niske, a cijene života tako visoke”, zaključila je Vidović Krišto.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!