Šeks: Davno sazreli uvjeti za opoziv predsjednika, ali nema dvotrećinske većine

Vijesti 25. lip 202110:23 > 11:48 13 komentara
N1

HDZ-ov Vladimir Šeks gostovao je u N1 studiju uživo.

Danas se u Hrvatskoj obilježava spomendan Dan neovisnosti, kojim se obilježava povijesna odluka Hrvatskog sabora o pokretanju postupka razdruživanja od ostalih jugoslavenskih republika.

Ranije je to bio državni praznik, a prošle je godine odlučeno da će biti spomendan, dok je određeno da se Dan državnosti obilježava 30. svibnja.

Hrvatska se vratila svojoj prvoj tradiciji, kad je ’91. godine Dan državnosti utvrđen 30. svibnja i sada se događa nešto nezamislivo i neshvatljivo, da je predsjednik Milanović prije godinu i nešto dana nazvao 30. svibnja, koji je donijet, ustanovljen odlukom Hrvatskog sabora kao Dan državnosti, nazvao HDZ-ovskim dernekom, a još goru stvar je napravio neki dan kad je ignorirao i nije čestitao građanima Hrvatske Dan državnosti. Možemo li zamisliti situaciju da bi francuski ili američki predsjednik, kad bi nacionalne praznike ignorirali?, upitao je Šeks.

Upitan je li još uvijek stava da se treba opozvati Milanovića. “Moj je stav da su davno sazreli uvjeti za njegov opoziv, ali nažalost nema dvotrećinske većine, što je uvjet za pokretanje postupka opoziva”, rekao je Šeks.

“Ignoriranjem zakona koje je donio Hrvatski sabor on je u permanentnom stanju protuustavnog djelovanja”, rekao je Šeks.

Milanović me lažno kleveće i optužuje da sam odgovoran za stanje u pravosuđu, a niti jedan jedini dokaz nije ponudio, nego se radi isključivo o njegovoj klevetničkoj laži, rekao je Šeks.

“Ja ću se javno ispričati predsjedniku Milanoviću da je jedan notorni lažljivac i klevetnik, ako podastre samo jedan jedini dokaz i javno kaže gdje je to i u kojem slučaju je Vladimir Šeks na nedopušten ili dopušten način kadrirao u hrvatskom pravosuđu”, rekao je Šeks.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare