Za dva dana počinje WRC Croatia Rally, zatvorit će više cesta oko Zagreba

Vijesti 20. tra 202115:33 > 15:39 0 komentara
Unsplash/ilustracija

Prvi put u Republici Hrvatskoj održat će se jedna od utrka World Rally Championshipa u kojoj se natječu najbolji svjetski vozači u reliju.

WRC Croatia Rally, koji se održava od 22. do 25. travnja 2021. godine, treća je etapa u ovogodišnjem WRC kalendaru, a vozit će se po lokalnim cestama Zagrebačke, Karlovačke i Krapinsko-zagorske županije te Grada Zagreba.

Policija je tim povodom objavila priopćenje.

VEZANA VIJEST

“Obavještavamo građane da će policijski službenici u vrijeme održavanja brzinskih ispita za ostale sudionike povremeno zatvarati prometnice.

Mapu s vremenima i lokacijama zatvaranja prometnica pronađite ovdje.

U četvrtak, 22. travnja 2021. godine od 12 do 24 sata za potrebe ceremonijalnog starta planirano je zatvaranje prometa zapadnog kolnika Ulice Hrvatske bratske zajednice u Zagrebu (prostor ispred zgrade NSK).

Obilazni pravci su:

  • Ulica Grada Vukovara – Savska – Savski most – Rotor – Avenija Dubrovnik – Most – Most Mladosti- Držićeva – Ulica Grada Vukovara.
  • Ulica Grada Vukovara – Držićeva – Most slobode pa dalje prema Novom Zagrebu ili odvojak sa Savske na Slavonsku aveniju – Aveniju Većeslava Holjevca – Most Slobode i dalje u Novi Zagreb.

Svi građani i sudionici prometa koji se zateknu u blizini navedenih dionica utrke dužni su se pridržavati uputa i naredbi policijskih službenika, kao i uputa redarske službe.

Zbog aktualne epidemiološke situacije tijekom ove etape relija, kao niti u ranijim etapama u Finskoj i Monte Carlu, nije moguće organizirano okupljanje gledatelja.

Organizatori pozivaju da se svjetsko natjecanje WRC Croatia Rally 2021 prati putem malih ekrana, ne uživo uz stazu.

Tijekom natjecanja obvezno je pridržavanje svih protuepidemijskih mjera sukladno Odluci Stožera civilne zaštite RH i posebnih preporuka i uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, uključujući obvezno održavanje fizičke distance od najmanje 1.5 metara na otvorenom prostoru, nošenje medicinske maske i zabranu grupiranja više od 25 osoba na jednom mjestu”, objavila je policija.

 

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!