Zakon o izbornim jedinicama potpisan izvan roka. Jandroković: U mišolovku se prvi uhvatio Most

Vijesti 05. lis 202314:11 3 komentara
N1

Zakon o izbornim jedinicima je u srijedu, 4. listopada objavljen u Narodnim novinama, iako u njemu stoji da na snagu stupa 1. listopada, dakle retroaktivno, što znači da je potpisan izvan roka koji je ostavio Ustavni sud.

Ministar pravosuđa Ivan Malenica “skida” odgovornost s Vlade i Sabora za to, kaže da su oni na vrijeme odradili svoj dio posla.

“O tome zašto je zakon potpisan izvan roka koji je ostavio Ustavni sud, odnosno izvan roka koji je bio u njemu samome, to je pitanje za nekoga drugoga. Vjerujem da imate dobre odnose s njim, ga možete i pitati”, odgovorio je zastupnici, očito imajući na umu predsjednika Zorana Milanovića.

Odgovornost na predsjednika Milanovića prebacuje i predsjednik Sabora Gordan Jandroković koji ističe da nema nikakve štete i da će vrlo brzo ići donošenje novog zakona.

“U mišolovku se prvi uhvatio Most, pa Grbin pa Benčić“, kazao je Jandroković.

“Ako nije potpisano u roku, a moglo je biti, ako su naše kolege (op.a. oporba) dosta usuglašeno argumentirali to što se dogodilo, moguće da se radi o jednoj političkoj smicalici”, rekao je Jandroković.

Kaže da se nikad nije dogodilo da je neki zakon moguće neustavan jer ga predsjednik nije potpisao na vrijeme te da je jasno čija je to odgovornost.

“U vakuumu jesmo, ali u tom vremenu nema izbora, ništa se stvarno nije dogodilo. Da bismo izbjegli bilo kakve sumnje ići ćemo na donošenje novog zakona i očekujem da će to ići vrlo brzo”, istaknuo je predsjednik Sabora.

“Neće se ništa štetno dogoditi, ovi koji su pokušali odighrati političku igru su još jednom izgubili”, kazao je Jandroković i dodao da se “radi o pokušaju opstrukcije”.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare