Zbog remonta pruge od 1. ožujka posebna regulacija na dionici Podsused-Zaprešić

Vijesti 23. velj 202115:30 0 komentara
Robert Anić / Pixsell/Ilustracija

Lijevi kolosijek pruge državna granica - Savski Marof - Zagreb zbog remonta će biti zatvoren za promet između kolodvora Podsused Tvornica i Zaprešić od 1. do 14. ožujka u ponoć, a putnike međunarodnih vlakova u tom razdoblju od Zagreba do Savskog Marofa i obratno prevozit će autobusi, izvijestili su iz HŽ Infrastrukture.

Napominjući kako je raspored vožnji zamjenskih autobusa i popis vlakova koji neće voziti na relacijama Zagreb-Savski Marof i obratno objavljen na njihovim web stranicama, iz HŽ Infrastrukture poručuju da će ostali vlakovi voziti jednim kolosijekom te da su moguća kašnjenja pojedinih vlakova zbog čega se i ispričavaju putnicima.

Podsjećaju pritom da je riječ o radovima na obnovi pruge koji su već u tijeku (od prošlog ljeta) na dionici Zagreb Zapadni Kolodvor-Savski Marof koja je duga 17,8 km i nalazi se na koridoru RH1, važnom za međunarodni teretni i gradsko-prigradski putnički prijevoz.

Vrijednost tih radova je 365,7 milijuna kuna (bez PDV-a), od čega se veći dio financira iz kredita Svjetske banke, a završetak radova planiran je za ljeto 2022.

Radovi na dionici pruge Zaprešić-Savski Marof su završeni te je na toj dionici, kako ističu, već uspostavljena brzina prometovanja vlakova od 120 km/h, a u funkciju su puštena i stajališta Zaprešić Savska te Brdovec.

Brzina od 120km/sat predviđena je za vlakove i na cjelokupnoj dionici Zagreb Zapadni Kolodvor-Savski Marof nakon njezine obnove, kao i da sigurnost i interoperabilnost željezničkoga prometa bude veća, a iz HŽ Infrastrukture kažu da će i troškovi održavanja pruge biti manji i da će se poboljšati mogućnost prijevoza većeg broja putnika u dnevnom prometu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!