Kiša kroz cijeli dan, iznad 1.600 metara moguća susnježica i snijeg

Vrijeme 07. lis 202106:48 > 06:50
kiša, snijeg, susnježica, jesen, zima, kišobran, prazan grada, stablo, drvo, hodanje, šetnja, posao, odlazak na posao, povratak s posla, šetnja,
Izvor: Photo by takahiro taguchi on Unsplash

Donosimo vremensku prognozu našeg Bojana Lipovšćaka.

Genovska ciklona i anticiklona nad istočnom Europom dva su dominantna vremenska sustava koji upravljaju vremenom nad našim krajevima. Ciklone se sporo premješta prema jugoistoku i slijedi os Jadranskog mora. Premještanje ciklone povezano je s jugom na njezinom prednjem kraju i burom na sjeveroistočnom kraju.

Pod djelovanjem ciklone nad Jadranom na sjevernom Jadranu je jutros je puhala jaka a pod Velebiom i olujna bura. Na srednjem i južnom Jadranu puhalo je jako jugo.
Jutarnje temperature zraka u unutrašnjosti su od 7 do 11 a na Jadranu od 14 na njegovom sjevernom dijelu do 20 na krajnjem jugu.

Prognoziramo oblačno i prohladno vrijeme, s kišom a u planinskim krajevima iznad 1600 metara moguća je susnježica i snijeg.

Na Jadranu obilne oborine a na krajnjem jugu lokalne nevere praćene grmljavinom. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti od 9 do 12, u planinskim krajevima oko 4. Na Jadranu temperatura zraka oko 14 C.

Osjet hladnoće bit će pojačan vjetrom osobito na sjevernom Jadranu.

Prolaz ciklone i pad tlaka zraka uz vjetra i plimu moguće je lokalno plavljenje obala i riva.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar