Prognoza za tjedan pred nama. Konačno stabilizacija, djelomično sunčano i suho

Vijesti 02. lis 202207:46
Izvor: Unsplash / ilustracija

Donosimo vremensku prognozu našeg meteorologa Bojana Lipovšćaka.

Nestabilna vlažna zračna masa koja je prošli tjedan donijela mjestimice ekstremne oborine nad našim krajevima premjestila se prema istoku. Sjeverno od Alpa nad zapadnom Europom u visinskoj mlaznoj struji premješta se nestabilan zrak s Atlantika. Manja količina nestabilnog zraka u obliku oslabljene hladne fronte zaobići će Alpe i kroz Bečka vrata spustiti se nad Panonsku nizinu te će poslijepodne i navečer djelovati na vrijeme u našim krajevima.

Jutros su temperature zraka bile od 9 do 12 stupnjeva Celzija u unutrašnjosti, na sjevernom Jadranu oko 15, a na srednjem i južnom od 17 do 20 stupnjeva Celzija.

Danas će vrijeme biti pretežno sunčano. Poslijepodne i navečer u sjeverozapadnim krajevima unutrašnjosti naoblačenje sa sjevera te je u najsjevernijim krajevima moguća slaba kiša. Na Jadranu će puhati slab sjeverozapadnjak, a podno Velebita bura koja će u noći na ponedjeljak jačati.

Najviše dnevne temperature zraka od 21 do 25. Temperatura mora je 20 do 23 stupnja Celzija.

Vrijeme u utorak na Jadranu sunčano, u sjevernim krajevima unutrašnjosti promjenjivo oblačno uz slab razvoj dnevne naoblake. U Slavoniji i Baranji moguć je lokalno i kratkotrajan pljusak kiše. Bura će se tijekom jutra proširiti sa sjevernog prema južnom, a oko podneva u podvelebitskom primorju i na Kvarneru na udare zapuhati i olujnom jačinom.

U nastavku tjedna vrijeme će biti stabilno, djelomice sunčano i suho. Ujutro u kotlinama unutrašnjosti i uz riječne tokove moguća je magla.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar