Vraćaju se proljetne temperature, bit će preko 20°C

Pixabay / Ilustracija

Donosimo vremensku prognozu naše meteorologinje Tee Blažević.

Razvedrilo se u većem dijelu zemlje, stoga ne čudi da se jutros dio unutrašnjosti probudio u minusu. U Bednji je tako izmjereno -2,8 stupnjeva. Hladno je i na moru gdje jaka i olujna bura i sjeverac pojačavaju dojam hladnoće. No, osim toga otežavaju i promet.

U prekidu su tako brojne katamaranske i trajektne linije na splitskom području, a problema ima i na cestama, prema jutrošnjem izvješću Hrvatskog autokluba: “Dionica autoceste A1 Zagreb-Ploče-Karamatići između čvorova Sveti Rok i Posedarje otvorena je za sve skupine vozila, vozi se uz ograničenje brzine od 40 km/h.

Zbog olujnog vjetra samo za osobna vozila otvoreni su:

  • državna cesta DC54 Maslenica-Zaton Obrovački;
  • Paški most.

Na mostu dr. Franja Tuđmana u Dubrovniku te na dionici Jadranske magistrale (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I. skupina vozila).”

U nastavku dana postupno će slabjeti vjetar, no treba računati na mogućnost lokalno oborine, i to uglavnom sredinom dana i poslijepodne u unistočnoj unutrašnjosti.

Srijeda će biti većinom suha, iako pretežno oblačna u unutrašnjosti. Duž Jadrana će ipak biti sunčanije.

Od četvrtka osjetno toplije, temperature će na mjestima i prijeći 20. Ipak, neće biti posve stabilno, tako da već u četvrtak prema večeri treba računati na kišu, osobito na sjevernom Jadranu i u gorju. I tijekom petka slično, toplo uz južinu, no nestabilno.

Prema kraju tjedna kiša će biti još češća, a izgledan je i ponovni pad temperatura, barem tako u ovim trenucima pokazuju prognostički materijali.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.