Frizeri traže smanjenje PDV-a na njihove usluge: “To neće doprinijeti smanjenju cijena, ali…”

Ekonomija 13. tra 202410:50 1 komentar

Uoči izbora sa svojim zahtjevima i prijedlozima su se oglasili i hrvatski frizeri koji traže smanjenje PDV-a s 25 na 13 posto na njihove usluge, a povodom toga je u Novom danu kod Sandre Križanec gostovao Ivica Pavlačić, vlasnik frizerskom salona, , vlasnik frizerskog salona.

Pavlačić kaže da smanjenje PDV neće doprinijeti smanjenju cijena usluga. “Cijene su povećane zbog PDV-a, ali su se smanjile plaće zaposlenika. Preko 50 posto prihoda saloni izdvajaju za plaće zaposlenika. Nama bi smanjenje PDV-a značio direktan novac za zaposlenike, i to ne samo za plaće, nego i za njihovu edukaciju”, rekao je.

N1

“Svatko tko radi u saloni radni na učinak. Pošto mahom u salonima rade žene, nama je važno da možemo zaposlenike platiti više”, dodao je.

“Preko 80 posto žena radi u frizerskoj industriji. Ovim sustavnom imate usitnjavanje salona. Svi pričaju o demografskoj obnovi, ali ako to žele onda moraju stimulirati industrije gdje su zaposlene žene”, naveo je Pavlačić.

Kaže da se malo njih odlučuju na ulazak u sustav PDV-a jer im on povećava troškove te se stoga mnogi odlučuju na male salone  s jednim do dva zaposlena.

“Tko od kupaca gleda na PDV na računu. Ja bih volio da svi uzmu račun pa vide koliko iznosi samo PDV”, rekao je i dodao da tu nisu samo frizeri nego i postolari, oni koji čuvaju djecu ili starije i slične sitne djelatnosti.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare