Posao u ovoj djelatnosti se itekako isplati: Najveća isplaćena plaća je 3.228 eura!

Ekonomija 10. svi 202408:49 0 komentara
Pixabay/Ilustracija

Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenome u pravnim osobama u Gradu Zagrebu za veljaču ove godine iznosila je 1.439 eura, što je nominalno više za 2,1 posto u odnosu na siječanj i 11,4 posto u odnosu na veljaču prošle godine.

Prema podacima Gradskog ureda za gospodarstvo, ekološku održivost i strategijsko planiranje, najveća prosječna mjesečna neto plaća u pravnim osobama za veljaču isplaćena je u djelatnosti proizvodnje osnovnih farmaceutskih proizvoda i farmaceutskih pripravaka, u iznosu od 3.228 eura.

Najniža je plaća, pak, isplaćena u proizvodnji kože i srodnih proizvoda, u iznosu od 855 eura.

Medijalna neto plaća za veljaču iznosila je 1.186 eura, što znači da je polovica zaposlenih imala manje, a polovica više od toga iznosa.

U odnosu na prosječnu mjesečnu plaću za veljaču na razini Hrvatske koja je iznosila 1.248 eura, prosječna zagrebačka neto plaća isplaćena za taj mjesec bila je veća za 191 euro.

Prosječna mjesečna bruto plaća po zaposlenome u pravnim osobama u Gradu Zagrebu za veljaču ove godine iznosila je 2.041 euro, što je porast za 2,7 posto u odnosu na siječanj i porast za 11,4 posto u odnosu na veljaču 2023. godine.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!