Poslovni rezultati United Grupe: Stabilan rast profitabilnosti

Biznis 07. lip 202115:35
Izvor: promo

United Grupa, u okviru koje u Hrvatskoj posluju telekom operator Telemach Hrvatska te televizije i portali Sport Klub i N1, Nova TV, Doma TV kao i portal dnevnik.hr, objavljuje poslovne rezultate za 2020. godinu i prvo tromjesečje 2021. godine, nakon posljednjeg sastanka s investitorima održanog 27. svibnja.

– Rast prihoda na gotovo 2 milijarde eura godišnje, u usporedbi sa 742 milijuna eura ostvarenih u 2019. godini
– Rast EBITDA-e na 763 milijuna eura godišnje, u odnosu na 316 milijuna eura ostvarenih u 2019. godini
– Rast zasnovan na sinergijskim akvizicijama uz snažan organski rast i održivi program investicija
– Transformacijski projekti na novim tržištima
– Nastavak pozitivnih trendova u svim segmentima poslovanja

S obzirom na to da United Grupa bilježi značajan razvoj od početka 2020. godine, vodeća telekomunikacijska i medijska kompanija u jugoistočnoj Europi podijelila je informacije o rezultatima realizacije poslovne strategije.

„2020. bila je godina najvećih transformacija u našoj povijesti i smatramo da je 2021. jednako važna. Pozitivni trendovi rasta prihoda i EBITDA nastavili su se tijekom 2020. i 2021. godine. Naš stabilan put profitabilnog rasta potpomognut je značajnim akvizicijama koje su nam otvorile nova tržišta i koje pružaju podršku kontinuiranom liderstvu United Grupe u regiji kada je riječ o telekomunikacijskim i medijskim uslugama. Na svakom tržištu vidimo značajne mogućnosti za rast, kao i zdravu sinergiju s ostatkom Grupe“, rekla je izvršna direktorica United Grupe Victoriya Boklag.

Ulazak United Grupe u Hrvatsku, Bugarsku i Grčku povećao je ukupno tržište Grupe na približno 40 milijuna ljudi uz značajan rast prihoda na razini od gotovo 2 milijarde eura godišnje. Broj korisnika na kraju prvog tromjesečja 2021. iznosi približno 11 milijuna, što je rast od 120 posto u odnosu na prethodnu godinu.

Iako su akvizicije najviše pridonijele rastu kompanije, United Grupa je uspješno nastavila svoj organski rast usprkos brojnim izazovima koje je uzrokovala pandemija bolesti COVID-19. Organski rast ostvaren je u svim segmentima – Pay TV usluga, telefonije, mobilne telefonije i interneta.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar