FOTO, VIDEO Pet brodova izgorjelo u marini u Kaštel Gomilici, požar lokaliziran

Crna kronika 29. svi 202121:01 > 23:08
požar, kaštel gomilica, marina
Izvor: N1

U subotu navečer u marini u Kaštel Gomilici zapalio se brod, a požar se proširio na okolne jahte. U Županijskom vatrogasnom operativnom centru u Splitu izvijestili su da je požar uzrokovao veliku materijalnu štetu te da je, prema prvim saznanjima, izgorjelo pet većih jahti.

“U subotu navečer oko 20 i 15 sati u marini Kaštela, u Kaštel Gomilici izbio je požar na više brodova na vanjskome vezu. Nema informacija o ozlijeđenim osobama”, rekli su nam iz PU splitsko-dalmatinske.

požar požar
Izvor: N1
požar požar
Izvor: N1
požar požar
Izvor: N1
požar požar
Izvor: N1
požar požar
Izvor: N1
požar požar
Izvor: N1
požar, kaštel gomilica, marina požar, kaštel gomilica, marina
Izvor: N1

Županijski vatrogasni zapovjednik Ivan Kovačević rekao je za N1 da se zapalilo pet brodova. Na teren su odmah izašli svi DVD-ovi kao i JVP Split. Pomagao je i vatrogasni brod DVD Gomilice.

Kovačević je kazao kako su se borili da odvežu brodove i prebace ih na otvoreno more kako se požar ne bi širio dalje, u čemu su na koncu i uspjeli. Dva zapaljena broda odvučena su na pučinu.

“Stavili smo požar pod kontrolu, ali vatrogasci će u marini ostati cijelu noć i postavljati zaštitne brane radi sprečavanja onečišćenja mora”, rekao je za Hinu zapovjednik DVD-a u Kaštel Gomilici Ivan Sanader.

Direktorica Marine, Ivona Smoljić, potvrdila je da je izgorjelo pet brodova te da je požar lokaliziran oko 21 i 40.

“Dva broda su izvučena van i vatrogasci gase požar izvan marine”, rekla je.

“Ovo su informacije koje još nisu provjerene i utvrđene, ali navodno je počelo na jednom od brodova na kojemu je bio kuhar. On je napustio brod bez ozljeda. Zapalili su se konopi na brodu pa je on otplutao dalje na druge lokacije, na kojima su se onda zapalili drugi brodovi”, rekla je.

Neugodan miris zapaljene plastike već se proširio mjestom i osjeti se u Splitu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar