MUP: Za vikend jedna poginula osoba u prometu

Crna kronika 17. svi 202115:03
Izvor: Hrvoje Jelavic / PIXSELL / ilustracija

Proteklog vikenda na hrvatskim prometnicama poginula je jedna osoba, a zaustavljeno je 20 ponavljača najtežih prometnih prekršaja, izvijestila je policija u ponedjeljak.

Od ukupno 3823 prekršaja najviše je bilo prekoračenja brzine (1542), a slijede nekorištenje sigurnosnog pojasa (428) i vožnja u alkoholiziranom stanju (277). Prilikom nepropisnog korištenja mobitela uhvaćeno je 272 vozača.

Za najveći broj vožnji pod utjecajem alkohola, 82 takva prekršaja, odgovorni su vozači od 50 i više godina kojima je najčešće izmjerena koncentracija 0,51 do 1,0 g/kg.

Najveće prekoračenje brzine od 240 kilometara na sat zabilježili su vukovarsko-srijemski policajci, dok je najveća izmjerena koncentracija alkohola od 2,96 promila zabilježena na primorsko-goranskom području.

U nadzoru prometa, aktivnosti policije bile su posebice usmjerene prema počiniteljima najtežih prekršaja, prilikom čega je zatečeno 20 ponavljača. Dvanaestero recidivista je vozilo u alkoholiziranom stanju, a četvero prije stjecanja prava. Dvoje recidivista je odbilo testiranje na droge, a jedan vozač odbio je testiranje na alkohol.

Protiv 10 recidivista je proveden žurni prekršajni postupak, prilikom čega je policija predložila određivanje maksimalnih kazni.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar