USKOK detaljno opisao za što tereti uhićenog osječkog suca Zvonka Vekića

Crna kronika 25. stu 202110:06 > 11:20 1 komentar
Dubravka Petric/PIXSELL

Uskok je proširio istragu i zatražio istražni zatvor za suspendiranog osječkog suca Zvonka Vekića i njegovu prijateljicu Natašu Sekulić zbog pranja novca primljenoga kao mito od osuđenog bivšeg čelnika Dinama Zdravka Mamića.

Ne navodeći identitete osumnjičenih Uskok i policija u četvrtak su izvijestili da je protiv Vekića i Sekulić proširena ranije pokrenuta istraga kojom su zbog primanja i davanja mita uz Vekića bili osumnjičeni i osječki suci Darko Krušlin i Ante Kvesić, Zdravko Mamić, njegov brat Zoran i poduzetnik Drago Tadić.

VEZANE VIJESTI

Istražitelji sumnjaju da je Vekić od Mamića primio najmanje 370.000 eura mita “za ishođenje povoljnih sudskih odluka” pred Županijskim sudom u Osijeku.

Novcem je, kasnije, raspolagao zajedno sa svojom prijateljicom kupujući nekretnine i automobile, a Nataša Sekulić je u sef u jednoj poslovnoj banci spremila 28.220 eura i 320.000 kuna.

Uskok i policija tvrde da su na ime Nataše Sekulić kupili stan u Osijeku koji je isplatila u gotovini, a većina iznosa, odnosno 220 tisuća kuna, potječe od mita.

Također, na njeno ime kupili su i automobil za koji je dio od 24.800 kuna “financiran sredstvima pribavljenim počinjenjem kaznenog djela”, a i Vekić je, navodno, kupujući automobil za sebe, dao gotovo 73 tisuće kuna ‘prljavog’ novca.

Dio mita u iznosu od 26.500 eura Vekić je položio na banku, a kasnije iskoristio za plaćanje dijela kupoprodajne cijene nekretnine u Zadru.

O istražnom zatvoru za Veića i Natašu Sekulić u četvrtak će odlučiti sudac istrage Zagrebačkog Županijskog suda.

Nakon uhićenja u Osijeku, pretresa i kriminalističkog istraživanja koje je dovršeno u Zagrebu Vekić i Nataša Sekulić su u srijedu ispitani u tužiteljstvu, a noć su proveli u policijskom pritvoru.

Vekić je i u prvom dijelu ove istrage bio u istražnom zatvoru, a protiv njega i dvojice suosumnjičenih osječkih sudaca vodi se stegovni postupak. Predsjednik osječkog Županijskog suda tražio je od Državnog sudbenog vijeća da ih trajno razriješi sudačke dužnosti.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare