FOTO/VIDEO Gorjela zgrada u Zagrebu, spašeno sedam osoba

Crna kronika 08. lip 202111:33 > 15:17
Izvor: N1

Požar u neboderu u zagrebačkom naselju Trnsko je ugašen, tijekom intervencije je spašeno sedam ljudi, a jednoj osobi je zbog udisanja dima pružena pomoć u KBC-u Zagreb.

U zagrebačkoj policiji kažu da, osim osobe koja je zbrinuta u bolnici, nemaju informacija o drugim ozlijeđenima. Dodaju da će očevid uslijediti nakon što vatrogasci u potpunosti dovrše intervenciju.

“Oko 11 i 44 minuta dobili smo mnogo dojava građana o požaru u Novom Zagrebu. Pri izlasku iz postaje se vidio plamen iz stana na 9. katu koji je prelazio na deseti. Dosad je bilo 11 vozila, 33 vatrogasaca. Požar se iz jednog stana proširio prema gore. Spašeno je šest osoba i više životinja. Što se ljudi tiče, radi se o udisanju dima. Jedan vatrogasac je malaksao, ali se brzo oporavio”, rekao je Siniša Jembrih, zapovjednik JVP-a Zagreb.

N1

Najbolje je zatvoriti sva vrata iza sebe kad bježite od požara i čekati smireno na balkonu, poručio je dodajući da je stariji gospodin, kojeg su izvlačili, dobro postupio. Izgleda grdo, ali ovo ne može narušiti statiku zgrade, dodao je.

Uzrok požara utvrđuje policija i oni će o tome izvijestiti.

N1

Stanari su se nakon izbijanja požara skupili ispred zgrade, a vatrogasci su ih zamolili da se odmaknu.

“S djedom sam izašao, susjeda nam je rekla da se zapalio stan. Mi smo na 4. katu. Susjedi su svi izašli”, rekao nam je jedan od stanara zgrade.

N1

Najveći problem vatrogasaca pokazalo se to što se moraju penjati dok dijelovi zgrade padaju, ističe naš reporter Zoran Pehar.

Kad su vatrogasci već počeli gasiti požar i nakon što se stvorio jak dim, na najvišem katu se pojavio čovjek na balkonu čekajući da ga spase vatrogasci.

Do gospodina na 12. katu probio se jedan vatrogasac i spasio ga. Stariji gospodin je dobro, pružena mu je prva pomoć. No, hitna pomoć ipak ga je prevezla na pregled u bolnicu.

N1

Iz požara je spašeno i više životinja. Jedan pas se nagutao dima pa je i njemu pružena medicinska pomoć.

požar, spašavanje čovjeka
N1

Gradski ured za upravljanje u hitnim situacijama izvijestio je da je vatra ugašena “unutarnjom navalom i pomoću visinskih vozila, a u gašenju je sudjelovalo 11 vatrogasnih vozila i 31 vatrogasac”.

“Tijekom intervencije spašeno je sedam osoba i više kućnih ljubimaca. Četiri osobe dobile su hitnu medicinsku pomoć, a stanarima oštećenih stanova ponuđen je smještaj”, navode u priopćenju.

Zamjenik zagrebačkog gradonačelnika Luka Korlaet rekao je da je Grad Zagreb ponudio smještaj osobama iz opožarenih stanova.

“Vidjet ćemo hoće li te osobe tu mogućnost iskoristiti jer su zasad rekle da su se snašli kod rodbine i prijatelja”, kazao je Korlaet. Dodao je i kako vjeruje da će više informacija o uzroku požara dobiti u narednim satima.

Luka Korlaet, požar, trnsko
Marin Tironi/PIXSELL

“Gospodin Jembrih mi je rekao da su u roku od 60 sekundi krenuli na teren, a što su mi potvrdili i građani da su se vatrogasci stvorili ovdje doista u rekordnom roku”, kazao je Korlaet, dodavši da su vatrogasci besprijekorno obavili svoj posao i evakuirali ljude preko stubišta, odnosno “opožareni sektor, ali posve sigurno”.

Iz Ureda za upravljanje u hitnim situacijama kažu da se na terenu, osim djelatnika Javne vatrogasne postrojbe i DVD-a Hrašće, nalaze i djelatnici PU zagrebačke, Elektre Zagreb, Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Grada Zagreba i Ureda za upravljanje u hitnim situacijama. Uzrok požara, dodaju, bit će poznat nakon policijskog očevida.

N1

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar