FOTO Vlak se nije zaustavio na kolodvoru kod Rijeke, sudario se s pružnim vozilom

Crna kronika 11. pro 202310:56 > 12:14 0 komentara
Ljubitelji željeznice / Boris Pintar / Facebook

Dva vlaka sudarila su se u ponedjeljak ujutro između kolodvora Meja i Škrljevo, nedaleko od Rijeke, izvijestili su iz Hrvatskih željeznica - Infrastrukture

‘U ponedjeljak 11. prosinca 2023. u 8.49 sati između kolodvora Meja i Škrljevo došlo je do sudara teretnog vlaka prijevoznika Rail Cargo Carrier – Croatia i pružnog vozila TMD HŽ Infrastrukture. Prema prvim informacijama, ozlijeđenih osoba nema’, izvijestili su iz HŽ Infrastrukture.

Ljubitelji željeznice / Boris Pintar / Facebook
Ljubitelji željeznice / Boris Pintar / Facebook
Ljubitelji željeznice / Boris Pintar / Facebook
Ljubitelji željeznice / Boris Pintar / Facebook

‘Vlak RCC-a koji se kretao prema Rijeci iz nepoznatih se razloga nije zaustavio u kolodvoru Meja, što je bilo obavezno. Nakon što je prošao kroz kolodvor, na otvorenoj pruzi naletio je na pružno vozilo koje služi za održavanje željezničke infrastrukture. Promet između dvaju kolodvora je u prekidu, a putnike prevoze autobusi na relaciji Rijeka – Plase. Uzrok nesreće još uvijek nije poznat, a očevid je u tijeku’, piše u priopćenju.

Velika materijalna šteta

Novi list piše da je teretni vlak bio pun žita, a da je u sudaru velikim dijelom iskočio iz tračnica. Ozlijeđenih ni poginulih nema, piše taj list, ali je materijalna šteta velika, a osim prevrnutog vlaka oštećen je i veliki dio željezničke pruge te sustav električnog napajanja. Težu nesreću s mogućim ljudskim žrtvama spriječila je pribrana reakcija prometnika vlakova, kako piše na Facebook stranici Sindikat prometnika vlakova Hrvatske.

‘Pribranom i trenutnom reakcijom prometnika vlakova Meja i Škrljevo spriječene su ljudske žrtve jer su isti uspjeli isključiti napon i obavijestiti strojovođu u TMD-u da prema njemu ide teretni vlak, pa je isti na vrijeme uspio iskočiti iz TMD-a. Ostale okolnosti ove nesreće utvrdit će istraga’, navode.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!