Brojni Amerikanci dobili skupocjene automobile bez da su ih platili, a iza svega stoji nevjerojatna priča

Auto 29. ožu 202411:32 0 komentara
Fisker

Općenito pravilo kada kupujete automobil je da onaj tko vam ga prodaje osigura plaćanje prije nego vam preda ključeve te vas obično ne puštaju da odvezete automobil bez da ste ga i platili. Osim ako je u pitanju američki proizvođač električnih automobila Fisker.

Zahvaljujući aljkavom knjigovodstvu, tvrtka je izgubila podatke tko je što platio. Nije tu bila riječ o automobilu ili dva, nego o milijunima dolara što je rezultiralo i internom revizijom u prosincu, piše CarBuzz.

Novac koji je nedostajao odnosio se na akontacije, a u nekim slučajevima i na punu cijena vozila. Da stvar bude bizarnija, Fisker je otišao korak dalje i isporučio modele Ocean nekim kupcima bez da su uplatili novac, čak ni akontaciju.

Fisker

Zanimljivo bi bilo vidjeti kako su ti ljudi reagirali kada im je Fisker dao besplatan automobil. Dodajmo samo da cijena modela Fisker Ocean starta od 42.000 dolara za najslabiji model, te od 60.000 dolara za jače verzije.

Fisker

Kako je došlo do ovoga?

Ovaj gaf se dogodio zbog pogrešno podnesene papirologije. Bilo je problema s utvrđivanjem jesu li tzv. čekovi unovčeni, dok su neki bili potpuno izgubljeni. Bankovne transakcije i potvrde o plaćanju s kreditnih kartica također su izgubljene, što je zahtijevalo kontaktiranje kupaca.

Fisker

Situacija je izazvala dovoljno problema da tvrtka nije mogla shvatiti koliko je prihoda imala u cijeloj 2023. godini. To je dio razloga zašto još nisu podnijeli financijsko izvješće za 2023.

No ovo nije jednina teška situacija s kojom se ovaj proizvođač suočio tijekom posljednjih dana. Ranije ovog mjeseca, tvrtka je pauzirala proizvodnju na šest tjedana dok su čekao 150 milijuna dolara potpora.

Također, nedavno im je propao potencijalni ugovor s drugim proizvođačem automobila, što je dodatno dovelo u pitanje budućnost tvrtke. Za kraj, ovoga su tjedna dramatično snizili cijene u pokušaju smanjenja zaliha dok im prijeti bankrot.

Stoga čini se da su im neplaćanja kupaca najmanji problem.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!