VIDEO / Ovaj jednostavan trik s otključavanjem trebao bi znati svaki vlasnik automobila

Auto 10. velj 202416:15 0 komentara
Evelien DOosje / Alamy / Alamy / Profimedia / Ilustracija

Ako ste ikada pokušali otključati ili zaključati automobil iz daljine kako biste se uvjerili da je stvarno zaključan, ali auto nije reagirao, ovaj trik će vam dobro doći.

Ovakav scenarij je logičan sam po sebi logično jer se jačina signala koju emitira daljinski slabi s udaljenošću.

NO jednostavan trik može riješiti ovaj problem. Stavite ključ ispod brade, pritisnite tipku i svjetla će se upaliti. Možda ste čuli za ovaj jednostavan trik, ali ste mislili da je urbana legenda, ali nije.

Razlog zašto funkcionira je taj što je glava (kao i cijelo naše tijelo) puna vode. Kada pritisnete gumb na ključu za otključavanje ili zaključavanje automobila, on počinje raditi kao antena i emitira elektromagnetski val koji prolazi kroz vodu i pritom se pojačava.

Voda u šupljini poput vašeg tijela vrlo dobro reagira na elektromagnetske valove. Kada radio valovi iz ključa uđu u vaše tijelo s puno vode, stvara se takozvani “dielektrični rezonator”. Time se povećava amplituda valova, a time i domet signala, piše stranica carthrottle.com.

Na YouTubeu možete pronaći i nekoliko videa koji potvrđuju djelovanje ovog trika. Pokazao ga je popularni voditelj Jeremy Clarkson u emisiji Top Gear.

Kako je voda ključ, isti ili još jači efekt signala može se postići ako se ključ drži uz bocu ili posudu s vodom.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!