Recept: Domaće krafne

Cooking 02. lis 202017:47 > 17:55
Shutterstock

Krafne naših baka koje vraćaju u djetinjstvo.

Sastojci:

– 750 g brašna

– 1 dl ulja

– 4 žlice šećera

– 1 jaje

– 1 žumanjak

– 1/2 l mlijeka

– svjež kvasac

– malo soli

– prah šećer

– vrećica vanilin šećera

– ulje za prženje  

Priprema:

Kvasac rastopite u 1 dl toplog mlijeka s malo šećera i malo brašna i pustite da naraste.

Umutite jaja s ostatkom mlijeka, šećera i malo soli, dodajte narasli kvasac, pa polako dodajte brašno i ulje uz stalno miješanje.

Ostavite tijesto na toplom da dvostruko naraste, pa premijesite, razvucite ga na jedan centimetar debljine i kalupom vadite krafne.

Ostavite ih oko pola sata da još narastu, a zatim pržite u vrelom ulju.

Gornju stranu (naraslu) stavljajte u ulje.

Pospite ih prah šećerom u koji je dodan vanilin šećer.

Dobar tek!