Poslastica za kraj napornog dana.
Sastojci:
Kora:
– 6 jaja
– 6 žlica šećera
– 6 žlica brašna
Fil:
– 200 ml slatkog vrhnja
– 200 g bijele čokolade
– 1 žličica instant kave
– 100 g maslaca
– 50 g šećera u prahu
Čokoladna glazura:
– 150 g crne ili mliječne čokolade, po izboru
– 4 žlice ulja
Priprema:
Umutiti čvrst snijeg od bjelanjaka. Posebno umutiti žumanjke sa šećerom.
Polako dodati brašno, a zatim pažljivo u to umiješati snijeg od bjelanjaka, miješati polako, ručno.
Pleh za pečenje obložiti papirom za pečenje. Izliti smjesu u pleh i ispeći koru na umjerenoj temperaturi. Jos vruću koru staviti na vlažnu krpu i zamotati kao roladu.
Slatko vrhnje stavite u lonac i na vatru te maknite s vatre prije nego što zavrije.
Odmah dodati žličicu instant kave i bijelu čokoladu te miješajte do se čokolada ne otopi. Ostavite da se ohladi.
Posebno umutiti maslac i šećer u prahu, a zatim spojiti s kremom od slatkog vrhnja. Mutiti nekoliko minuta dok krema ne očvrsne.
Odmotajte koru, i namažite kremom te ponovno zamotajte u roladu. Premažite čokoladnom glazurom koju ćete pripremiti tako što ćete na pari otopi čokoladu s uljem, a kada se ohladi premazati roladu.
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!