Odličan prijedlog za doručak kod kuće, ali i za ponijeti.
Sastojci:
– 200 ml mlijeka
– 50 g omekšalog maslaca
– 440 g brašna
– 1 vrećica suhog kvasca
– 1 žličica praška za pecivo
– 1 cijelo jaje i 1 bjelanjak
– 1,5 žličica soli
– 1 žličica šećera
Punjenje:
– 150 g sira
– peršin po ukusu
Za premazivanje:
– 1 žumanjak, malo mlijeka i sjemenke po želji
Priprema:
Mlijeko i maslac zagrijati da bude mlako. Brašno pomiješati sa suhim sastojcima, dodati smjesu s mlijekom kao i jaje te bjelanjak i umijesiti.
Pustiti 30 minuta da miruje. Sir zdrobiti, dodati sitno sjeckani peršin i fino promiješati.
Pripremiti pleh obložen papirom za pečenje. Tijesto staviti na pobrašnjenu podlogu i podijeliti na 12 jednakih dijelova.
Svaki dio razvaljati i na sredinu staviti po 1-2 žlice punjenja. To smotati, i saviti u krug te krajeve zatvoriti. Ostaviti da miruju oko 20 minuta.
Uključiti pećnicu da se zagrije na 200 stupnjeva. Peciva premazati mješavinom žumanjka i mlijeka te preko posuti sjemenke i peći oko 25 minuta.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!