Pileći gulaš uz kremasti pire kao prijedlog za današnji ručak.
Sastojci:
– 300 g pilećeg filea
– 1 mrkva
– 2 veće glavice crvenog luka
– 2 češnja češnjaka
– 1 svježa crvena paprika
– 100 ml pasirane rajčice
– sol, papar i peršin
– 1/2 žlice mljevene ljute paprike
Priprema:
Na malo ulja izdinstati sitno isječen luk. Kada omekša dodati naribanu mrkvu i sitno nasječen češnjak, papriku i na kockice narezanu piletinu. Dinstati oko 10 minuta uz povremeno miješanje.
Dodati pola žlice mljevene, blago ljute paprike. Sve promiješati i dodati malo vode. Začiniti i kuhati oko 30 minuta uz dodavanje vode po potrebi. Ne treba biti previše tekućine. Dodati i pasiranu rajčicu te kuhati još 15 minuta. Poslužite uz pire i sezonsku salatu.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!