Piletina marinirana u jogurtu koju vrijedi probati.
Sastojci:
– pileća prsa, količina po izboru
– jogurt
– začini: sol, papar, mljevena paprika, čili, češnjak u prahu, curry, origano, kurkuma, po želji
– krušne mrvice
Priprema:
Pileća prsa narežite na manje komade, trakice, kocke, kako god želite. Pospite začinima: sol, papar, mljevena paprika, čili, češnjak u prahu, curry, origano, kurkuma.
Ne morate sve začine staviti, možete izabrati one koje volite i inače koristite.
Dodajte jogurt tek toliko da se sve lijepo pomiješa, da svi komadići budu preliveni, ali ne i da plivaju u jogurtu.
Stavite tako promiješano meso oko 30 minuta u hladnjak, a može i duže ako imate vremena.
Za to vrijeme pripremite krušne mrvice.
Piletinu vadite iz marinade i uvaljajte u krušne mrvice, neka bude dobro pokrivena sa svih strana.
Stavljajte na zagrijano ulje i pržite nekoliko minuta sa svih strana.
Kao prilog možete poslužiti povrće po želji ili umak koji volite.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!