Recept: Hrskava piletina u jogurtu

Cooking 16. lip 202211:45 0 komentara
Shutterstock

Piletina marinirana u jogurtu koju vrijedi probati.

Sastojci:

– pileća prsa, količina po izboru

– jogurt

– začini: sol, papar, mljevena paprika, čili, češnjak u prahu, curry, origano, kurkuma, po želji

– krušne mrvice

Priprema:

Pileća prsa narežite na manje komade, trakice, kocke, kako god želite. Pospite začinima: sol, papar, mljevena paprika, čili, češnjak u prahu, curry, origano, kurkuma.

Ne morate sve začine staviti, možete izabrati one koje volite i inače koristite.

Dodajte jogurt tek toliko da se sve lijepo pomiješa, da svi komadići budu preliveni, ali ne i da plivaju u jogurtu.

Stavite tako promiješano meso oko 30 minuta u hladnjak, a može i duže ako imate vremena.

Za to vrijeme pripremite krušne mrvice.

Piletinu vadite iz marinade i uvaljajte u krušne mrvice, neka bude dobro pokrivena sa svih strana.

Stavljajte na zagrijano ulje i pržite nekoliko minuta sa svih strana.

Kao prilog možete poslužiti povrće po želji ili umak koji volite.

Dobar tek!

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!