Poslastica uz kavu ili čaj, idealna za jesenske dane.
Sastojci:
– 2 šalice brašna
– 1 šalica šećera
– 1 šalice sjeckanih lješnjaka
– 1 žličica kardamoma
– 1/2 žličice cimeta
– prstohvat soli
– 1 žlica ekstrakta vanilije
– 250 g maslaca
– 1-2 žlice kiselog vrhnja (dodavati po potrebi da se tijesto lakše zamijesi)
(mjera – šalica od 3 dcl)
Priprema:
Zamijesiti tijesto tako što ćete pomiješati brašno, šećer, sjeckane lješnjake, prstohvat soli, kardamom i cimet.
Zatim dodati sjeckani maslac, ekstrakt vanilije i žlicu, dvije kiselog vrhnja, sve dobro zamijesiti oblikovati kuglu i staviti u hladnjak na sat vremena.
Od tijesta oblikovati dva do tri valjčića i sjeći ih na debljinu od jedan centimetar. Možete i razviti tijesto, pa vaditi modlama razne oblike.
Slagati u pleh obložen papirom za pečenje i peći na 200 stupnjeva oko 15 minuta dok malo ne dobiju boju. Kad budu pečeni ostaviti ih u plehu da se prohlade.
Po želji uvaljati u šećer u prahu.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!