Recept: Keks s kardamomom i lješnjacima

Cooking 09. stu 202208:27 0 komentara
Shutterstock

Poslastica uz kavu ili čaj, idealna za jesenske dane.

Sastojci:

– 2 šalice brašna

– 1 šalica šećera

– 1 šalice sjeckanih lješnjaka

– 1 žličica kardamoma

– 1/2 žličice cimeta

– prstohvat soli

– 1 žlica ekstrakta vanilije

– 250 g maslaca

– 1-2 žlice kiselog vrhnja (dodavati po potrebi da se tijesto lakše zamijesi)

(mjera – šalica od 3 dcl)

Priprema:

Zamijesiti tijesto tako što ćete pomiješati brašno, šećer, sjeckane lješnjake, prstohvat soli, kardamom i cimet.

Zatim dodati sjeckani maslac, ekstrakt vanilije i žlicu, dvije kiselog vrhnja, sve dobro zamijesiti oblikovati kuglu i staviti u hladnjak na sat vremena.

Od tijesta oblikovati dva do tri valjčića i sjeći ih na debljinu od jedan centimetar. Možete i razviti tijesto, pa vaditi modlama razne oblike.

Slagati u pleh obložen papirom za pečenje i peći na 200 stupnjeva oko 15 minuta dok malo ne dobiju boju. Kad budu pečeni ostaviti ih u plehu da se prohlade.

Po želji uvaljati u šećer u prahu.

Dobar tek!

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!