Recept: Krem juha od bukovača

Cooking 31. ožu 202208:11 0 komentara
shutterstock

Kremasta juha od gljiva s kockicama prepečenog kruha.

Sastojci:

– 500 g bukovača

– 1 glavica luka

– 1/2 l povrtnog temeljca

– 1 češanj češnjaka

– malo nasjeckanog peršina

– sol, papar

– kockice kruha

– po potrebi 100 ml mlijeka ili kiselog vrhnja

– 3 žlice maslinovog ulja

Priprema:

Bukovače očistite i nasjeckajte.

Luk narežite na sitno i prepržite.

Dodajte bukovače i dinstajte oko 10 minuta. Pred kraj dodajte nasjeckani češnjak.

Zalijte juhom, malo posolite i popaprite i ostavite da se kuha oko 15 minuta.

Peršin nasjeckajte na sitno, a komadiće kruha prepecite na suhoj tavi dok ne dobiju žućkastu boju.

Za krem juhu bukovače izmiksajte u blenderu ili sa štapnim mikserom. Ako vam je pregusto dodajte mlijeko ili kiselo vrhnje.

Na kraju juhu pospite peršinom i dodajte komadiće prepečenog kruha.

Dobar tek!

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!