Ako vam je ostalo šunke i jaja, ovo je idealan recept.
Sastojci za tijesto:
500 grama oštrog brašna
1 svježi kvasac
1 čajna žličica šećera
1 čajna žličica soli
300-330 ml tople vode
Sastojci za nadjev:
100 grama šunke
100 grama suhog vrata
100 grama naribanog edamera
4 kuhana jaja
Priprema:
Kvasac sa šećerom i malo brašna razmutite u malo vode i ostavite na toplom desetak minuta. Preostalo brašno promiješajte sa soli, dodajte kvasac koji je narastao pa zamijesite tijesto. Zamješeno tijesto ostavite da odstoji oko 30 minuta.
Kada tijesto naraste premijesite ga i izvaljajte. Na tijesto rasporedite suhi vrat, šunku i sir. Jaja stavite uz rub tijesta i umotajte roladu.
Prije stavljanja u pećnicu kruh treba stajati 20 minuta. Peći u već zagrijanoj pećnici na 180-200 stupnjeva i to oko 60 minuta.
Kruh poslužite dok je topao uz mladi luk.
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!