Napravite sami naan - mekane azijske lepinje.
Sastojci:
– 300 g brašna
– 1 žličica soli
– 1 žličica šećera
– 1 žličica praška za pecivo
– 100 g jogurta
– 20 ml ulja
– 100 ml mlake vode
Priprema:
Sve sastojke sjediniti i dobro umijesiti kako bi se dobilo glatko tijesto. Podijeliti tijesto na osam jednakih dijelova. Svaki dio oblikovati u lopticu i tanko razviti. Stavljati ih na salvetu.
Zagrijati veću tavu, pa peći bez kapi ulja na srednjoj temperaturi oko dvije minute s obje strane, da se fino zapeku.
Dok su jos tople, premažite ih namazom po želji (maslac za začinima ili po ukusu).
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare