Kada se priprema pečeni krumpir, svatko ima svoju metodu za postizanje hrskavosti. Ako ih previše kuhate, omekšat će kao da je riječ o pire krumpiru, a ako ih ne začinite dovoljno, okus neće biti dobar, ali ne i ovom metodom. Kuhar Justin Taylor otkrio je svoj recept za savršeni pečeni krumpir, a potrebna su mu samo dva sastojka, prenosi mirror.co.uk.
Na svojim društvenim mrežama podijelio je fotografiju pečenih krumpira, a uz nju objavio recept za dobivanje hrskavog priloga. Sve što je potrebno jest dodati dva sastojka – senf i med.
Sastojci:
– krumpir
– dvije žličice senfa
– četiri žličice meda
– sol i papar
Priprema:
U jednoj posudi pomiješajte senf i papar, ovisno o začinima koje volite. Dodajte med i sve zajedno dobro pomiješajte. Zagrijte posudu za pečenje s malo ulja, dvije žličice maslaca i soli. Krumpir pomiješajte s polovicom smjese senfa i soli, a zatim ga stavite u posudu za pečenje i stavite ga peći. Dvadeset minuta prije kraja pečenje, dodajte ostatak smjese i nastavite peći. Za bolji okus možete dodavati smjesu svakih pet minuta, prenosi Večernji list.
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!