Ručak koji je jednostavan za pripremu i što je još važnije, veoma ukusan.
Sastojci:
– 4 pileća batka
– 2 manje glavice crnog luka
– 4 češnja češnjaka
– par komadića maslaca
– sol, papar
Umak:
– 100 ml soja sosa
– 1 žlica kečapa
– 4 žlice meda
– 150 ml pileće juhe (kocka)
– 1 žlica smeđeg šećera
– 1 žlica Worchestershire umaka
Priprema:
Sastojke za umak dobro promješajte.
Pileće batke posoliti i popapriti s obje strane.
Luk izrezati na kolutove i prekriti dno posude za pečenje i dodati meso.
Preliti s umakom, dodati narezani češnjak i par komadića maslaca, pokriti s folijom, ali treba ostaviti otvor sa strane da tekućina može ispariti.
Peći na 200 stupnjeva oko 40 minuta. Oko 15 minuta pred kraj maknuti foliju, pa žlicom preliti malo umaka preko mesa i vratiti u pećnicu da se zapeče.
Kada meso bude gotovo, prebaciti na tanjur, a umak staviti u manji lonac i zakuhati na laganoj temperaturi da tekućina još malo ispari i da se umak zgusne.
Ako je umak dovoljno gust nakon pečenja, onda ovaj postupak mozete preskočiti.
Posluzite uz rižu, tjesteninu ili krumpir.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!