Recept: Povrće s rižom i parmezanom

Cooking 06. lip 202208:19 0 komentara
shutterstock

Jednostavno jelo iz pećnice.

Sastojci:

– 150 g riže

– 300 g povrća po želji (mrkva, grašak, kukuruz šećerac, brokula…)

– 1 manji luk

– 2 češnja češnjaka

– 2 jušne žlice ulja

– 1 žličica soli

– papar

– 1 žličica kurkume

– 250 ml povrtne juhe

– parmezan

Priprema:

Pećnicu zagrijati na 180 stupnjeva.

Prepržitinasjeckani luk pa pred kraj dodati i češnjak.

Skinuti sa štednjaka i prebaciti u posudu za pečenje u koju ste ulili malo ulja.

Zatim dodati opranu rižu, pa kombinaciju povrća koju ste izabrali.

Zaliti sve povrtnom juhom, dodati kurkumu, posoliti i popapriti, po ukusu.

Peći u zagrijanoj pećnici dok ne upije svu tekućinu i bude gotovo.

Poslužiti toplo posuto parmezanom.

Dobar tek!

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!